Chronische pijn en depressie

Als je te maken hebt met fibromyalgie, dan ben je in een veel pijn. Het kan oplaaien uit het niets en het kan net zo snel te verlaten. Of het kan blijven voor een jaar. Maar het is een regelmatig terugkerende en slopende gebeurtenis in je leven. En het heeft zeker duurde meer dan zes maanden. Dat is waarom ze noemen het “ chronische pijn.” Om de zaken nog erger te maken, mensen met fibro hebben meestal een groter dan gemiddelde gevoeligheid voor pijn. Sterker nog, onderzoek toont aan dat chronische pijn leidt tot abnormaal hoge niveaus van stresshormonen, weinig energie, stemmingsstoornissen, spierpijn, en lager dan normale mentale en fysieke prestaties. Gooi in de toegevoegde “bonus” van uitzonderlijk pijnlijke nachten dat u te houden van slapen en je hebt een recept voor chronische pijn en  depressie – als je niet hebt om te beginnen met – en erger pijnklachten.

De cyclus van chronische pijn en depressie

Veel mensen met fibromyalgie kan een traditionele baan die hen verplicht om naar huis te verlaten niet werken. Inderdaad, kunnen veel fibro patiënten niet eens thuis te werken. Waarom? De pijn, depressie en constante bijwerkingen kunnen zo slopende dat velen het gevoel dat ze zijn beroofd van hun leven. En als je in staat zijn om te werken of gewoon geen andere keuze hebben, die alleen verergert de problemen, met name de pijn en depressie. Voeg in de zorg voor kinderen, kleinkinderen, een partner, en zelfs zelf. Met of zonder die mensen, de pijn van fibromaylgia maakt je geïrriteerd en gefrustreerd. Wanneer u het gevoel dat uw handen zijn gebonden en er is geen uitweg, is het heel gewoon depressief. En dan depressie maakt uw pijn erger. Het is een vicieuze cirkel, is het niet?

Een Harvard Medical School publicatie legt uit dat chronische pijn “lijkt op een depressie, en de relatie is intiem. Pijn is deprimerend, en depressie veroorzaakt en intensiveert pijn. Mensen met chronische pijn hebben drie keer het gemiddelde risico op het ontwikkelen van psychiatrische symptomen – meestal stemmings- of angststoornissen – en depressieve patiënten hebben drie keer het gemiddelde risico op het ontwikkelen van chronische pijn “Vanwege de verbinding met pijn en depressie, ze dat bijna elke toe te voegen. geneesmiddel dat gebruikt wordt in de psychiatrie kan ook worden gebruikt voor de behandeling van pijn.

Interessant na Harvard auteurs beschrijven de ervaring van pijn ten opzichte van het centrale zenuwstelsel en het lichaam, het voorwerp direkt beweegt naar fibromyalgie als opmerkelijke case “Fibromyalgie kunnen deze biologische verbindingen tussen pijn en depressie illustreren. De symptomen zijn onder meer wijdverspreide spierpijn en tederheid op bepaalde drukpunten, met geen bewijs van weefselschade. Brain scans van mensen met fibromyalgie vertonen een zeer actieve pijn centra, en de aandoening is nauwer verbonden met depressie dan de meeste andere medische aandoeningen. Fibromyalgie kan worden veroorzaakt door een storing hersenen die gevoeligheid voor zowel fysieke ongemak en stemmingswisselingen verhoogt.”[Nadruk toegevoegd]

De behandeling van chronische pijn en depressie Together

De Mayo Clinic’s Dr. Daniel K. Hall-Flavin biedt vier belangrijke behandelingen die tegelijk aan te pakken chronische pijn en depressie. Als een fibro patiënt, zullen de meeste van deze niet verrassend voor u, maar het is goed om te horen als een herinnering. Deze behandelingen hebben geholpen zo veel fibromyalgie patiënten krijgen hun leven weer. Het duurt meestal een veel trial and error en zelfs combinaties van behandelingen. Toch Dr. Hal Flavin beveelt de volgende voor de behandeling van chronische pijn en depressie:

  • Antidepressiva : Zoals was gewoon duidelijk gemaakt door de Harvard Medical School, kunnen antidepressiva zeer effectief bij de behandeling van chronische pijn, alsmede hun kennelijke bedoeling van de behandeling van depressie. Dat is te wijten aan een gedeelde chemische boodschappers in de hersenen.
  • Gesprekstherapie / Psychotherapie : Als u ooit om een goede therapeut of adviseur bent geweest, weet je dat ze zijn prachtig op wijzen je “automatisch” gedachten. Dat zijn de onbewuste verbindingen die we maken die kunnen grote schade aanrichten in ons leven zonder dat we het weten. Deze vorm van therapie is ontworpen om uw denken opnieuw vorm te geven , die een radicale impact op zowel uw depressie en chronische pijn kan hebben.
  • Stress-reductie technieken : Bijna elk artikel met betrekking tot de behandeling van fibromyalgie pakt deze technieken. Als je ze nog nooit hebt geprobeerd of opgegeven omdat u de resultaten niet meteen zag, het lezen over hen de hele tijd moet op zijn minst je wel twee keer nadenken. Technieken zoals lichamelijke activiteit, oefening, meditatie, journaling, en leren omgaan vaardigheden zijn allemaal zeer effectief in het aanpakken van vele fibromyalgie symptomen, in het bijzonder depressie en chronische pijn.
  • Pijnrevalidatie Programma : Dit is misschien niet een gemeenschappelijke methode die je hoort over voor de behandeling van fibro zijn, maar het is een juweeltje! De beste soort programma’s zijn die een team aanpak gebruiken om uw chronische pijn holistisch en met een team op zoek naar je mentale en fysieke welzijn aan te pakken.

Dr. Hall-Flavin voegt eraan toe dat “de behandeling van co-voorkomende pijn en depressie het meest effectief kan zijn wanneer het gaat om een combinatie van behandelingen.” Nogmaals, dit merk wel wat meer trial and error. Wat werkt voor mij, misschien niet werken voor u en vice versa.

Heb je een bepaald medicijn, natuurlijke remedie, of een techniek die heeft gewerkt voor uw chronische pijn en depressie gevonden? Deel het met ons!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *